festmények
Festmény galéria


NÉMETH FERENC FESTMÉNYEK INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL
Németh Ferenc tájkép festmények

Festmények. Art Home Galéria Online festmény galéria Művészek Különlegességek, szobrok, grafikák, festmények Szobrok Kapcsolat

festmények

MŰVÉSZEK

mediterrán festmény
vitorlás festmény
portré festmény
lovas festmény
modern festmény
Benda Zoltán, tájkép festmény
virág csendélet festmény
mediterrán festmények
virág csendélet festmény
utcarészlet festmények
Fassel Ferenc festmények
virág csendélet festmények
Garabuczy Ágnes festmények
tűzzománc
tájkép festmények
Gulyás László portré festmény
Jakubik István tájkép festmények
modern festmények
női portré festmény
modern festmény
modern festmények
modern festmények
szobor
tájkép festmények
modern festmények
tájkép festmény
tájkép festmény
 tűzzománcok
tájkép festmények
Shymszki András mediterrán festmények
modern festmények
tájkép festmények
modern festmény
 selyemakvarell
Szász Endre festmények, grafikák
virág csendélet festmények
életkép festmény
tájkép festmények
modern festmények
tájkép festmény
női portré festmények
portré festmény
selyemakvarellNÉMETH FERENC

Art Home Galéria | LEGYEN KÉPBEN. KÖVESSEN.


Németh Ferenc

ÉletrajzKérek értesítést a művész új alkotásairól és az  akciókról   >>Németh Ferenc festmények
Németh Ferenc: Izsáki tanyaudvar
olaj
50x75

árajánlat

Németh Ferenc festmények
Németh Ferenc: Dédapa emléke
pasztell
34x48

árajánlat


Életrajz

Hátrahagyva az addig megszokott polgári életforma nyugalmát, 26 évesen „festőnek állt”. Elfogadta, hogy a sors a nehezebb utat jelölte ki számára. Nem a pár évig tartó állami képzést választotta. Örökös tanulásra ítélte magát.
1997-ben kezdett ismerkedni a festészet rejtelmeivel, Maszlik István, majd Gayer-Móricz Róbert festőművészek segítségével. 
Meghatározó élmény volt számára, amikor is 1998-ban a tiszakécskei művésztelepen találkozott Bozsó János Munkácsy-díjas festőművésszel. Biztató szavai ma is a fülében csengenek: „Festeni, festeni, festeni”.
2000 és 2003 között a Kecskeméti Művészeti Szabadiskolában folytatta tanulmányait Bruncsák András és Gyenes Péter vezetésével.
2003-ban Szappanos István irányításával ismerkedett tovább a rajz és az akvarell technika rejtelmeivel.
2002-ben találkozott Mág Tamás festőművésszel. Úgy emberi, mint művészi példájával nagy hatást tett rá. A mai napig csodálja színhasználatát, bravúros ecsetkezelését, és a technikai megoldásait.
2011 nyarán részt vehetett a Matteo Massagrande által vezetett Hajósi Nemzetközi Alkotótáborban. Úgy gondolja, hogy a mesternél szerzett tapasztalatok elgondolkoztatták és alapjaiban változtatták meg a festészethez való hozzáállását.
2013-ban ismerkedett meg Meszlényi Attila képzőművésszel. Alkotásaiban a természethez való viszonyának megjelenítését kedvelte meg leginkább. Attilával sokat beszélgetnek, képeket elemeznek. Tanácsai, hasznos intelmei nagyban segítik munkáját.
Hálás azért, hogy művészbarátai a mai napig támogatják ezen az édes küzdelemmel tele tűzdelt úton.
A nagy magyar festők közül pl. Ferenczy Károly, Mednyánszky László munkáit tanulmányozza. Gyakran mélyed el többek között Alfred Sisley és John Singert Sargent festészetében is.
Ő is azt vallja, hogy „… maga a természet is egy intelligens alkotóról árulkodik…” Fő témája a magyar táj ábrázolása. Próbálja megragadni azt, amikor a tájra, az épületre, a tárgyakra vetülő fény átlényegül egy érzésbe, gondolatba. Alkotás közben arra törekszik, hogy versenyre keljen a látvány okozta élménnyel, hangulattal. Foglalkoztatja még a csendéletfestés és a másik nagy kihívás, a figurális ábrázolás is. Leginkább olajjal dolgozik. Ez a technika nyújtja a legnagyobb kifejezési lehetőséget számára.
Az alkotás nyújtotta öröm, az állandó fejlődés és nem utolsósorban a megújulás lehetősége vonzza a festészetben. Egyre több tapasztalattal rendelkezve úgy érzi, a festészet fortélyainak elsajátítása egy nagyon hosszú folyamat, amely élete végéig el fogja kísérni.
2011-ben alapította meg és azóta szervezi az Őszi Izsáki Alkotótábort. A tábor létrejöttét és működését az Izsáki Önkormányzatnak és más művészetkedvelő támogatóknak köszönhetik.
Évente több hazai alkotótelepen megfordul, de festett már Horvátországban, Erdélyben, Svájcban és Szlovákiában is. Az év legnagyobb részében izsáki tanyáján, a Kőris Tanyán alkot. Itt rendezte be Műterem Galériáját.
Több művészeti csoportnak tagja, köztük a Bács-Kiskun Megyében működő Műhely MűvészetiEgyesületnek.
2010-ben Szegeden, az EDF-DÉMÁSZ által meghirdetett országos Jövőbarát Energia Pályázaton az „Eredet” című alkotását a szakmai zsűri 3. díjjal jutalmazta.
2014-ben Izsák Város Képviselő-testülete emlékplakettjét vehette át Izsákért folytatott képzőművészeti tevékenységéért. Ugyanebben az évben Bács-Kiskun Megyében Príma díjra jelölték.
Németh Ferenc festmények
Web Statistics